Mevlid teşvik edilir, engellenmez!

8 Ekim’de okutulması planlanan ve her türlü ön hazırlığı yapılarak Türkiye’ye duyurulan “Ankara Kocatepe Bediüzzaman Mevlidi” maalesef engellendi.En başta ifade etmek gerekir ki mevlidler engellenmez, aksine...

8 Ekim’de okutulması planlanan ve her türlü ön hazırlığı yapılarak Türkiye’ye duyurulan “Ankara Kocatepe Bediüzzaman Mevlidi” maalesef engellendi.
En başta ifade etmek gerekir ki mevlidler engellenmez, aksine teşvik edilir ve edilmeliydi. Ankara’da okutulması planlanan mevlid ilk değildi. Daha önce de Kocatepe’de on binlerce insanın katıldığı “Bediüzzaman Mevlidi” okutuldu ve hiçbir problem yaşanmadı. Çünkü mevlide katılanların maksadı kucaklaşmak ve yapılan duâlara âmin demekti.

Mevlide izin verilmemesi ya da iptal edilmiş olması OHAL şartları ile açıklanmak istense de tatmin edici değildir. Elbette kalabalık dâvetlilerin katıldığı programların sabote edilmesi ihtimâli vardır. Ancak bu ihtimâl var diye programları iptal etmek doğru değildir. Bundan önceki mevlid programları da göz önüne alındığında gerekli tedbirler alındıktan sonra bir problemin olmayacağı görülmeliydi. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek bu mevlide katılanlar gerçek anlamda asayişin muhafızlarıdır. Muhabbet için yola çıkanların herhangi bir şeye zarar vermesi mümkün değildir. Allah’a şükür ki şimdiye kadar da böyle bir hadise yaşanmamıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar