‘Merkez,’ yolu tıkama!

Yeni ya da eski, Türkiye’yi idare etmiş olup da bürokrasiden şikâyet etmeyen bir siyasetçi, bir uzman var mıdır? Ekseriyetle herkes bu hastalıktan yana şikâyet eder. Vatandaşın tamamının bürokrasiden yana...

Yeni ya da eski, Türkiye’yi idare etmiş olup da bürokrasiden şikâyet etmeyen bir siyasetçi, bir uzman var mıdır?

Ekseriyetle herkes bu hastalıktan yana şikâyet eder. Vatandaşın tamamının bürokrasiden yana şikâyetçi olduğu belli. Aksini düşünen, mikrofonu vatandaşa tutabilir. Tam anlamıyla “Bir dokun, bin ah işit” tablosu ile karşı karşıyayız.

Bürokrasiyi engel olmaktan çıkarmak icap ettiğini söyleyen yöneticiler, meğer her işi ‘merkez’e/Ankara’ya toplayarak sözlerinin aksi icraatlara imza atmışlar. Her işin ‘merkez’deki yöneticilere havale edilmesi haliyle aksamalara ve tıkanmalara yol açıyor. 

Bu durumdan şikâyet eden yatırımcılar var. 2012’de çıkan genelgeyle bütün onayların Başbakanlık’ta takıldığını belirten İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu, şu misali vermiş: “Bilecik’te mermer ocağı açmak için müracaat ettik, ama Başbakanlık’ta bekliyor. Madenden umudu kestik. Organik yumurta üretimi için 5 bin tavukluk yatırım yapacağız” dedi.

Türkiye genelinde tahsislerin incelenmesi ve onaylanmasının ‘Başbakan’a bağlanması yüzünden çok sayıda mermer ocağının tahsis ve ruhsat işlemlerinin tamamlanamadığını söyleyen İMİB Başkanı Kahyaoğlu, bu durumun mağdurlar ortaya çıkardığına dikkat çekmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar