Medyanın yalanla imtihanı

Sermayeyi kaybetmekten daha kötü olduğu bilinen ‘güven’in bilhassa medya dünyasında tamamen kaybolduğu yapılan bir araştırma ile de tescil edilmiş.Araştırmaya göre Türkiye’deki okuyucuların yüzde...

Sermayeyi kaybetmekten daha kötü olduğu bilinen ‘güven’in bilhassa medya dünyasında tamamen kaybolduğu yapılan bir araştırma ile de tescil edilmiş.
Araştırmaya göre Türkiye’deki okuyucuların yüzde 60’ı ‘ana akım medya’daki haberlerin doğruluğuna güvenmiyor ve daha güvenli gördüğü ‘sosyal medya’ hesaplarına yöneliyormuş.

Oxford Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Reuters Gazetecilik Çalışma Enstitüsü’nün her yıl yayınlanan Dijital Haber Raporu’nun altıncısını geçen günlerde yayınladı. Rapora göre Türkiye, ankete dahil edilen 36 ülke arasında güven bakımından 23’üncü sırada yer almış. Türkiye’deki “ana akım medyanın büyük kısmının hükümet tarafından kontrol edildiğine” işaret edilen çalışmada, Türkiye’de online haber siteleri ve sosyal medyanın haberlere ulaşma noktasında sık sık “uğranılan ilk liman” olduğu da belirtilmiş. (http://www.dw.com/tr, erişim: 23 Haziran 2017)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar