Mağdurlar mektup yazdı

Yayınlanan bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mahkemelerde yargılanmadan işsiz kalan binlerce kişinin ciddi mağduriyetler yaşadığı artık gizlenemez bir hal aldı.Hep ifade edildiği üzere ‘kuru’larla birlikte...

Yayınlanan bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mahkemelerde yargılanmadan işsiz kalan binlerce kişinin ciddi mağduriyetler yaşadığı artık gizlenemez bir hal aldı.
Hep ifade edildiği üzere ‘kuru’larla birlikte ‘yaş’lar da yanıyor. Darbecileri cezalandırmak için çıkılan yolda masumların zarar görmesi telafisi zor yazalar açabilir.

Hemen ifade edelim ki biz mahkeme değiliz. Bu konuda mesaj yazanları da şahsen tanımayız, tanımamıza da gerek yok. Hadiseye prensipler bazından bakmaya çalışıyor ve masumların zarar görmemesini temenni ediyoruz. Mektuplara ve mesajlara bakılırsa ciddi hatalar yapıldığı kanaati hâsıl oluyor.

Mağdur edildiklerini düşünenlerin bir kısmının mesajlarını şöylece özetleyebiliriz:

EO: Babam gibi bir sürü insan bu süreçte mağdur oluyor, kimseye sesimiz ulaşmıyor. Evden sanki ölü çıkmış gibi hiçbir şeye sevinemiyoruz. Herhangi bir açıklama yok. Yani bir heyet bile kurmak kimsenin aklına gelmiyor. Allah’ın adaletine güveniyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar