Köy notları

Ağustos ayının ilk günlerinde gittiğimiz Senoz Vadisi’ndeki köyümüzde (Rize) müddet kaldıktan sonra çeşitli ziyaretler yaparak uzun sayılabilecek bir karayolu yolculuğu ile İstanbul’a dönmek nasip...

Ağustos ayının ilk günlerinde gittiğimiz Senoz Vadisi’ndeki köyümüzde (Rize) müddet kaldıktan sonra çeşitli ziyaretler yaparak uzun sayılabilecek bir karayolu yolculuğu ile İstanbul’a dönmek nasip oldu.
Köylerdeki hayat büyükşehirlere nisbetle daha sakin olmakla birlikte Türkiye’de yaşanan umumî sıkıntılardan onlar da nasibini almış. Bir bakıma köylerin de şehirler gibi huzuru kaçmış denilebilir.

Karadeniz, arazi yapısı itibarıyla engebeli olduğu için en çok sıkıntı köy yollarında yaşanıyor. Geçmiş yıllara nisbetle yollar daha bakımlı olsa da, bazı mahallerde sıkıntılar devam ediyor. İdareciler, yayla turizminin gelişmesi gerektiğini ifade ediyorlar, ama bunun ilk adımı olan yollara gerekli yatırımlar yapılmıyor. Yayla yolları bir yana, bazı köy ve mahalle yolları da 2016 yılına göre çok yetersiz. Örnek olması bakımından bir iki hatırlatma yapabiliriz: Çayeli-Senoz Vadisi ana yolu, geçen Kasım ayındaki (11 Kasım 2015) sel tahribatının izlerini taşıyor. Bir iki noktada yolun bir şeridi tamamen çökmüş durumda ve aradan bir yıl geçtiği halde bu tahribat tamir edilmemiş. Ayrıca, aynı vadi üzerindeki Ormancık Köyü yolu da çok bakımsız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar