Kendimizi kandırmasak iyi olur

Doğru ya da yanlış halk arasında kabul görmüş şöyle bir söz vardır: En büyük kötülük, kişinin kendisini kandırmasıdır.Hâl ve gidişe baktığımızda büyük bir...

Doğru ya da yanlış halk arasında kabul görmüş şöyle bir söz vardır: En büyük kötülük, kişinin kendisini kandırmasıdır.
Hâl ve gidişe baktığımızda büyük bir çoğunluğun gerçeklerle yüzleşmek ve dertlere çare aramak yerine problemleri görmezden gelerek kendisini kandırmayı tercih ettiğini söyleyebiliriz.

Türkiye’nin maddî ve mânevî dertleri ve problemleri vardır ve bunlar sadece bu günün meselesi de değildir. Zaman zaman azalsa da millet olarak başımızın dertlerden kurtulmadığı söylense yanlış olmaz. Bu da tabiîdir, çünkü neticede dünyada yaşıyoruz ve burası bir imtihan dünyası. Zaten dert ve sıkıntıların olması dünya hayatının özeti sayılır.

Her ay sonunda/başında Türkiye’nin ihracat rakamları açıklanır. İhracatın artması demek, başka ülkelere daha fazla mal ve hizmet satmak anlamına gelir ve bu durum milletin menfaatine olan bir gelişmedir. Temmuz ayının (2017) ihracat rakamları açıklanınca ihracatın beklenenden daha fazla arttığı haberleri yapıldı. Tabiî ki hadisenin ayrıntılarını bilmeyenler için meselâ “İhracat yüzde 30 arttı” başlıklı bir haber milyonları haklı olarak sevindirir. Türkiye’nin daha fazla mal ihraç etmesi, 80 milyonu sevindiren bir haberdir. Ancak gerçekten ihracat arttı mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar