Katedralde ezan sesi

Dünya manevî bir buhran geçiriyor, ama buna karşılık şükürler olsun ki, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden müjdeli haberler de...

Dünya manevî bir buhran geçiriyor, ama buna karşılık şükürler olsun ki, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden müjdeli haberler de geliyor.

“İslamofobya/İslâmdan korku” yayılmaya çalışıldığı halde fıtrat dini olan İslâma teslim olanların sayısı her geçen gün artıyor. Bazı kiliseler cami olarak kullanılırken, buralarda düzenlenen toplantılarda Ezan-ı Muhammedi ve Kur’ân-ı Kerîm okunuyor.

2011’deki bir yazıda, “Kilisede ezan sesi ilk değil, son olmasın” dememiz (Yeni Asya, 29 Haziran 2011) bazılarını ‘üzmüş’tü. İtiraz edenlere göre bu temenni, başkalarının inancına saygıya tersti. Oysa, İslâma teslim olanlar kendi hür iradeleriyle ve şartların aleyhinde olmasına rağmen bunu yapıyorlar. Hatta Hıristiyanlar “Kiliseler boş kaldı, bunları size satalım, cami olarak kullanın” diye müracaat ediyorlar. Böyle bir gelişme kimi ve niçin üzsün?

2011’deki haber, Amerika’nın ikinci büyük katedrali olan “Washington Ulusal Katedral”in “Allah-ü Ekber” nidalarıyla inlemiş olduğu şeklindeydi. Orada düzenlenen bir toplantıya katılan imam, katedralin balkonundan Ezan-ı Muhammedî’yi okumuştu. (AA, 27 Haziran 2011)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar