Karma oturum, karma eğitim

Siyasî tartışmalar meşgul olmak, eğitimdeki problemleri unutturmamalı.Bazı ülkelerin nüfusundan daha fazla talebenin bulunduğu ülkemiz, eğitimini rayına oturtmak durumunda. Sadece siyaset konuşularak Türkiye’nin...

Siyasî tartışmalar meşgul olmak, eğitimdeki problemleri unutturmamalı.
Bazı ülkelerin nüfusundan daha fazla talebenin bulunduğu ülkemiz, eğitimini rayına oturtmak durumunda. Sadece siyaset konuşularak Türkiye’nin eğitim problemi çözülmüş olmaz.

Antalya kaynaklı bir haberde, eğitimin kanayan yarası olan ‘karma eğitim’ konu edilmiş. Özetle şöyle: Antalya’daki bir İlkokulda bir öğrenci velisinin kızlı-erkekli oturma düzenine karşı çıkması nedeniyle geçen yıl başlayan ve yaklaşık 1.5 yıldır devam eden kriz aşılamamış. Geçen yıl ilkokul birinci sınıf öğrencileri, okuldaki bir öğretmen tarafından karışık oturtulmuş. Kız çocuklarının bir erkek öğrenciyle aynı sırada oturmasına karşı çıkan anne baba, çocuklarını okula göndermemeye başlamış. Yetkililer araya girmiş, ama mesele çözülememiş vs. (erişim: 3 Kasın 2015, http://www.hurriyet.com.tr/ilkokulda-kizli-erkekli-oturma-krizi-40009458)

Haberin ayrıntılarını bir yana bırakırsak, özünde bir velinin, ‘karma eğitim’e itiraz etmesi var. Aslında haber, bu tartışmadan yola çıkılarak başka maksatlarla yapılmış intibaı veriyor. Neymiş, sınıf ikiye bölünmüş de, öğrencileri karma düzende oturtan öğretmen başka yere gönderilmek istenmiş de, veliler başka yere gönderilmek istenen öğretmeni istiyormuş da... Velhasıl, haberin özü ile geneli arasında kanaatimizce bir uyum yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar