Karadeniz’de sel olur

Karadeniz her zaman yeşilliği ve Allah’ın ihsan ettiği güzelliği ile konuşulur; ama aynı zamanda ‘sel’leri de meşhurdur. Arazi yapısı sebebiyle çoğu zaman yollar kapanır, kısa sürse de mahrumiyet...

Karadeniz her zaman yeşilliği ve Allah’ın ihsan ettiği güzelliği ile konuşulur; ama aynı zamanda ‘sel’leri de meşhurdur. Arazi yapısı sebebiyle çoğu zaman yollar kapanır, kısa sürse de mahrumiyet bölgesi olur.
Geçen Çarşamba akşamı başlayan yağmur, aralıklarla iki gün devam edince dereler taşmış, bazı köprüler yıkılmış ve çok sayıda köy ile irtibat kesilmiştir. Elektriklerin de kesilmesi sebebiyle haberleşme tamamen durmuş, köylerden haber almak imkânsız hale gelmiştir. Bugün itibarıyla, yaşanan mağduriyetin büyüklüğü tam olarak bilinmiyor.

Uzaktan takip edebildiğimiz kadarıyla bu defaki yağmur sahil kesimine değil; köylere, dağlara yaylalara yağmış. Hadiseye şahit olanların ifadesine göre belki de son 50 yılda şahit olunmayan bir yağmurdan bahsediliyor. Zaten çekilen fotoğraf ve videolar da buna delil.

Geçen aylarda benzer bir felaket sahil kesiminde yaşanmış ve Hopa ilçesi tanınmaz hale gelmişti. Hatta o felakette çok sayıda kişi de sel sularına kapılmış ve vefat etmişti. Artvin’in bazı ilçeleri, Rize’nin Çayeli ilçesi, Senoz Vadisi ve Hemşin ilçesi civarını etkileyen bu defaki yağmur, büyük maddi hasara yol açmış görünüyor. Köyde ikamet edenlerin sanal âlemde paylaştıkları fotoğraf ve videolara bakılırsa, köy ve mahalle yollarının neredeyse tamamı ulaşıma kapanmış durumda. Elbette bir iki gün, bilediniz bir haftada bu yollar açılır; ama müdahale etme noktasında geç kalındığı yolunda şikâyetler var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar