Kanada’dan örnek alınsın

Dünya görmek istemese de Myanmar’da ciddî bir insanlık ayıbı yaşandığı artık gizlenemez hal aldı.Myanmar ordusunun, silâhlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan’da sivillere karşı...

Dünya görmek istemese de Myanmar’da ciddî bir insanlık ayıbı yaşandığı artık gizlenemez hal aldı.
Myanmar ordusunun, silâhlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan’da sivillere karşı düzenlediği saldırılarda 25 Ağustos’tan bu yana binlerce Müslümanın öldüğü açıklandı. 

Bölgeye giriş çıkışlara izin verilmemesi sebebiyle ölen sivil sayısı tam olarak tesbit edilemiyor. 200’den fazla köy yok edildiği uluslar arası raporlarda da yer aldı. Tabiî ki Myanmar’daki zulüm bugün başlamadı. Yine haberlere göre Myanmar’da 1970’lerden bu yana sistematik saldırılarla etnik temizliğe maruz kalan yaklaşık 2 milyon Arakanlı Müslüman’ın yüzde 84’ü çevre ülkelere sığınmış durumda.

“Mü’min mü’minin kardeşidir” prensibine göre Arakan’daki Müslümanların yaşadıkları hem bizi hem de bir  bütün olarak İslâm dünyasını ilgilendirir. Ancak İslêm âleminin bu hususta üzerine düşen vazifeyi yaptığını söylemek kolay değil. Gelen haberlere bakılırsa her fırsatta kınadığımız ülkeler bu hususta daha aktif, daha duyarlı ve daha ilgili. Acaba İslâm ülkeleri bu hususta gayret sarfediyor da ‘uluslar arası medya’ bunu haber olarak duyurmuyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar