Kabul edelim, yanlış yapıldı

Suruç’u kana bulayan ve bütün Türkiye’yi yasa boğan terör hadisesinin bir günde unutulması mümkün değil. 30’dan fazla ölü ve bazıları ağır olmak üzere yüzden fazla yaralı...

Suruç’u kana bulayan ve bütün Türkiye’yi yasa boğan terör hadisesinin bir günde unutulması mümkün değil.

30’dan fazla ölü ve bazıları ağır olmak üzere yüzden fazla yaralı söz konusu. Saldırı sonrası yapılan açıklamalar, kurulan büyük tuzağa dikkat çekmiş olsa da, bunun tesbit edilmiş olması, idarecilerin vazifelerini yaptığı anlamına gelmiyor.

Terör bütün dünyanın başına belâ. Ülkemizde de terörün her çeşidine şahit olundu ve yüzlerce, binlerce can yandı. Suruç’ta yaşanan hadise, biraz da komşularımızdaki yangının sınırı aşıp evlerimize ulaşması anlamına gelir. Suriye’deki hadiseler başladığında Türkiye’yi idare edenlerin bin düşünüp bir adım atması icap ettiği her fırsatta ifade edildi. Ne var ki bu ikazlar yeteri kadar dikkate alınmadı. Yaklaşmakta olan tehlike küçümsendi ve ‘bir koyup bin alırız’ anlamına gelen bir tavır sergilendi. Neticede, 3 ay, bilemediniz bir yıl sürmesi beklenen ve Nisan 2011’de ülke geneline yayılan ‘kavga’ yıllarını geride bıraktı ve ne zaman ve nasıl sonuçlanacağı da meşhul.

Umumî anlamda dış politikada ve özelde Suriye hadisesinde yanlış yapıldığı hiç değilse bu saatten sonra kabul edilmeli. Eğer yapılan yanlış ve hata tesbit edilip kabul edilmezse, iyi yönde adım atılması da mümkün olmaz. Türkiye’yi idare edenler, Suriye meselesinde yanlış yaptıklarını kabul etmiş görünmüyor. Bazıları bu hatırlatmaları yanlış yorumlayıp, “Ne yani, Suriye’deki zalime yardım mı edilseydi?” diyebilir. Elbette sadece Suriye’deki değil, hiçbir zalime yardım edilmesin ve edilmemeli. Ancak itirazlar ifade edilirken mutlaka diplomasi dili kullanılmalıydı. Ayrıca, hiç kimse taşıyamayacağı yükün altına girmemeliydi. Bazılarının samimî olmayan övgüleri, idarecilerimizi yanıltmamalıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar