İyilikler çoğalsın

Dünya bir imtihan yeri olduğu için iyilerle ve kötüler kıyamet kopma vaktine kadar var olmaya devam edecek. İyiler ve iyiliklerin çoğalması, kötüler ve kötülüklerin azalması için gayret...

Dünya bir imtihan yeri olduğu için iyilerle ve kötüler kıyamet kopma vaktine kadar var olmaya devam edecek. İyiler ve iyiliklerin çoğalması, kötüler ve kötülüklerin azalması için gayret şart.
Yaşanan pek çok hadise iyiler ve kötülerin mücadelesinin devam edeceğini gösteriyor. Bu bakımdan toptancı anlayışla hareket etmek isabetli olmaz. Her ülkede iyiler olduğu gibi fenalar da vardır. Önemli olan iyileri bulmak ve fenaları devre dışı bırakacak çalışmalar yapabilmekte.

Bir cumhurbaşkanının artan İslamofobiye/İslâmdan korku hissine karşı bütün kadınları başörtüsü takmaya çağırdığı duyulsa bu çağrı sahibine teşekkür edilmez mi? Peki, bu çağrı sahibinin Müslüman olmayan bir idareci olması ayrı bir önem arz etmez mi?

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok dünya ülkesinde İslâmdan korku hissi yayılmaya çalışılırken Müslüman olmayan bir ülkenin ve yine Müslüman olmayan bir idarecisinden ‘başörtüsü takın’ çağrısı geldi.

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, artan İslamofobiyle mücadele için kadınlara başörtüsü takması çağrısında bulunmuş. Ocak ayında seçimi kazanan sağcı Green Parti lideri Alexander Van der Bellen, “İfade özgürlüğü temel haklardandır. Bütün kadınlar istediklerini giyme özgürlüğüne sahiptir” demiş ve şöyle konuşmuş: “Sadece Müslüman kadınlar için değil, bütün kadınlar başörtüsü takabilir. Eğer İslamofobi artmaya devam edecek olursa, bütün kadınlardan başörtüsü takmalarını istemek zorunda kalacağız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar