İstanbul’un çeşmelerinden kim su akıtacak?

Yüzlerce, belki binlerce güzel tarihî çeşmesi olduğu halde İstanbul’daki çeşmelerin neredeyse hiçbirinden su akmamasını izah edebilecek bir idareci, bir belediye başkanı, bir sivil toplum kuruluşu, bir dernek...

Yüzlerce, belki binlerce güzel tarihî çeşmesi olduğu halde İstanbul’daki çeşmelerin neredeyse hiçbirinden su akmamasını izah edebilecek bir idareci, bir belediye başkanı, bir sivil toplum kuruluşu, bir dernek temsilcisi var mı? Çeşmelerinden su akıtamayan bir şehir, turizmde ön sıralara çıkabilir mi?

Geçen gün yine kısa bir İstanbul turu yaptık ve akmayan çeşmeleri görünce hüzünlendik. Neyse ki bir adet suyu akan çeşmeye rastladık ve bismillah diyerek bir yudum su içtik. Yahya Efendi Türbesi yokuşundaki çeşmeden su akmasına vesile olanlara teşekkür ederek bir an önce bütün çeşmelerden içilebilir su akmasını temenni ediyor ve bekliyoruz.

Ecdadımızın yaptığı ve bugünlere kadar gelen tarihî çeşmelerden su akmaması aynı zamanda tarihe ve tarihî eserlere de büyük bir haksızlık ve saygısızlık değil midir? Hem çeşmeler hem de benzer tarihî eserlerin bakımsızlığı bir gerçek olarak önümüzde duruyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar