İsrail’i sevindirenler kim?

Filistin’de Müslümanlara kan kusturan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dünyadaki son gelişmelerden dolayı çok mutlu ve mesut olduğunu ilan edip buna sebep olan ülkelere de teşekkür etmiş.İtalya...

Filistin’de Müslümanlara kan kusturan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dünyadaki son gelişmelerden dolayı çok mutlu ve mesut olduğunu ilan edip buna sebep olan ülkelere de teşekkür etmiş.
İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi’nde düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Netanyahu, Arap devletlerinin İsrail’i düşman olarak görmediğini de iddia etmiş. (AA, 2 Kasım 2016)

Netanyahu’nun bu iddiası ilk bakışta inandırıcı gelmese de derinlemesine tahlil edildiğinde haksız olmadığı görülür. Şimdiye kadar İsrail’le ekonomik ve siyasî mücadele sürdüren çok sayıda ülke artık bu mücadelesini yavaşlatmış ya da askıya almış durumda. “Halkı Müslüman olan ülkeler”in de İsrail’e destek olacak şekilde pozisyon olması gerçekten yaralayıcı. Elbette siyasî ve diplomatik ilişkiler bir ölçüde devam etmeliydi, ama bu yapılırken Filistililerin unutulması kabul edilebilir mi?

İsrail’in, Filistinlilere yaptığı haksızlığı görmek için daha ne yapılması lâzım? Hemen her gün keyfî olarak Filistinlilere zulüm devam etmiyor mu? Keyfilik o kadar yaygın ki, İslâm dünyası bile bu keyfiliğe alıştı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar