İsrafın faturasını ödemek istemiyoruz!

Türkiye’nin en büyük dertlerinden biri de israftır. Çeşitli vesilelerle ifade edilmeye çalışıldığı üzere, devletteki israf önlenebilse çok büyük işler yapılır.Tabiî ki...

Türkiye’nin en büyük dertlerinden biri de israftır. Çeşitli vesilelerle ifade edilmeye çalışıldığı üzere, devletteki israf önlenebilse çok büyük işler yapılır.
Tabiî ki, ‘devletteki israf’ sadece bugünün derdi değil. Geçmişten gelen bir hastalık. 600 sene dünyaya hükmeten Osmanlı Devletinin dağılması da, başka sebeplerin yanında israf sebebiyledir. En güçlü olduğu yıllarda ‘saray’lara itibar etmeyen Osmanlı yöneticileri, devlet zayıfladıkça ve dağılmaya yüz tuttukça ‘saray’lara itibar göstermiş. Saraylar yükseldikçe, itibar ve kuvvet azalmış.

Ülkemizde, hele hele son yıllardaki israfın haddi ve hesabı yok. Hangi konuya el atılsa, içinden bir israf tablosu çıkıyor. Devletteki israfı anlatmakla bitirmek mümkün değil. Kaldırımlardaki israfı hatırlayalım, yeter.

Çok yeni, bir hadise: Geçen günlerde mahallemizin kaldırımları tahmini olarak 5 cm kadar yükseltildi! Sebebini, hikmetini anlayamadık. Kaldırımlardaki taşlar söküldü, altına biraz kum serildi ve yeniden döşendi. Güya, tamir edildi! Allah bilir bu ‘hizmet’ sebebiyle devletin, milletin ve tabiî ki bizim ‘kasa’mızdan kaç lira çıktı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar