İslâmı neden seçiyorlar?

Dünyanın şahit olduğu bir gerçek var: Her dinden insanlar ‘fıtrat dini İslâm’a teslim oluyorlar. Her geçen gün daha fazla insanın mensup olduğu ‘din’i terk edip, İslâmı tercih etmesi...

Dünyanın şahit olduğu bir gerçek var: Her dinden insanlar ‘fıtrat dini İslâm’a teslim oluyorlar.

Her geçen gün daha fazla insanın mensup olduğu ‘din’i terk edip, İslâmı tercih etmesi dünya idarecilerinin de dikkatini çekmiş durumda. Öyle ya, yayılmak istenen “İslamofobi/İslâmdan korku”ya rağmen nasıl oluyor da binlerce insan İslâmı tercih ediyor? 

Bu soru, son yılların en dikkat çekici sorusu. Nitekim, Avrupa ve Amerika’da pek çok üniversite ve sivil toplum kuruluşu bu hususta araştırmalar yapıyor. Neticeler açıklanmamış olsa da, araştırmaların yapıldığı sır değil.

Kanada kaynaklı bir haberden öğrendiğimize göre Avustralya’da da bu soruya cevap aranıyormuş. Buna göre, “Papua Yeni Gine” ve “Avustralya”da İslâmı seçen gençler üzerinde bilimsel bir çalışma başlatan Melbourne Üniversitesi sosyologlarından Profesör Scott Flower, çalışmasına Kanada’yı da dahil etmiş. Kanada Hükümeti, İslâmı seçen Kanadalıların bunu neden yaptıklarını öğrenmek için, Avustralyalı sosyoloğun çalışmasına 170 bin dolar bağışlamış. (AA, 26 Temmuz 2015)

Dikkat edelim: Avustralya’da böyle bir araştırma yapıldığını, ancak Kanada’nın da işin içine katılması sonrasında öğreniyoruz. Nerede dünyayı takip eden ‘uzman araştırmacılar’ımız?

Tabiî ki bu araştırmalardaki asıl niyeti bilmiyoruz. Araştırma yapan ve yaptıranların niyeti, Hıristiyan ya da başka dinlere mensup insanların İslâmı tercih etmelerini engellemek olabilir. Kendilerine göre ‘tedbir’ almak niyetiyle bu yola çıkmış olabilirler. Ancak şundan eminiz ki, bundan önceki engelleme planları gibi bundan sonraki planlar da insanların İslâmı tercih etmelerini engelleyemeyecektir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar