İslâmı doğru bilen dost olur

Sadece Türkiye’de değil, dünyada da güzel şeyler oluyor. Meselâ Danimarka’da sevinç gözyaşları arasında yeni bir câmi açılmış. Başka bir Avrupa ülkesi olan Hollanda’da da...

Sadece Türkiye’de değil, dünyada da güzel şeyler oluyor. Meselâ Danimarka’da sevinç gözyaşları arasında yeni bir câmi açılmış.

Başka bir Avrupa ülkesi olan Hollanda’da da ‘Açık Câmi Günü’ vesilesiyle câmileri ziyaret eden farklı inançlara sahip Hollandalılar bu ziyaretten gayet memnun olarak ayrılmışlar. İnşâallâh bu ve benzer güzel haberleri her gün duymak nasip olur.

Danimarka’nın başşehri Kopenhag’ın 100 kilometre güneybatısındaki Slagelse şehrinde Müslümanlar tarafından alınan ve tadilâtı tamamlanan Türk Diyanet Vakfına bağlı câminin açılış törenine, çok sayıda vatandaş katılmış. 

Slagelse Yeni Câmi Dernek Başkanı Bilal Bıyık açılış töreninde yaptığı konuşmada sevinç gözyaşlarını gizleyememiş. Câmi derneği başkanı Bıyık, bilhâssa câmi için gece-gündüz çalışan hanımlara teşekkür etmiş. Gençlere de hitâb eden dernek başkanı, “Buraya [câmiye] sahip çıkın. Önemli olan bu mekânların içini doldurmak” demiş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar