İnsanlığın ortak düşmanı

Geçmiş yıllarda ‘moda’ gibi görülen ve çeşitli uygulamalarla örtülü ya da açık bir şekilde desteklenen alkollü içkiler, şükür ki artık eski itibarını...

Geçmiş yıllarda ‘moda’ gibi görülen ve çeşitli uygulamalarla örtülü ya da açık bir şekilde desteklenen alkollü içkiler, şükür ki artık eski itibarını görmüyor.
Dünyanın pek çok ülkesinde idareciler, başta gençler olmak üzere ülkelerindeki bütün fertleri bu kötü alışkanlıktan uzak tutmanın yolunu arıyor. Bunun için gerekiyorsa kanun, gerekiyorsa yönetmelik çıkarmaktan da geri durmuş değiller.

Bu anlamda müjdeli bir haber de Almanya’dan geldi. Almanya’da Federal Hükümetin Uyuşturucu ile Mücadelede Sorumlusu Marlene Mortler, alkol satışlarının akşam saat 22’den sonra yasaklanması taraftarı olduğunu söylemiş. Baden-Württemberg eyaletinin bunu uyguladığını dile getiren Mortler şöyle devam etmiş: “Bu eyaletle saat 22’den sonra alkol satışı yasaklandı. Bence çocuk ve gençleri riskli alkol tüketiminden korumak için doğru bir yol.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar