İnsanlar ölsün, tüccarlar kazansın mı?

​Yine bilinen gerçekleri tekrarlamak durumunda kalacağız: Savaşın belki de tek kazananı; silâh üreten firmalar, satan tüccarlar ve kirli ticaretten kasalarını dolduran karanlık kişilerdir.İki defa dünya...

​Yine bilinen gerçekleri tekrarlamak durumunda kalacağız: Savaşın belki de tek kazananı; silâh üreten firmalar, satan tüccarlar ve kirli ticaretten kasalarını dolduran karanlık kişilerdir.
İki defa dünya savaşı yaşamış bir insanlığın bunu bilmemesi mümkün değil. Bunu bütün dünya bilir, ama ne hikmetse, bilmiyormuş gibi davranır. Son savaşlarda da bu talihsizlik yaşanıyor. Çoluk çocuk onbinlerce insan ölüyor, milyonlarca insan üzülüyor ve bir elin parmakları sayısında tüccar da seviniyor. Bu temel yanlışı sona erdirecek bir adım atılması gerekmez mi?

Nitekim, ABD merkezli bazı uluslar arası silâh şirketlerinin, 2011’den beri süren Suriye iç savaşında, bölgede yükselen tansiyon sebebiyle satışlarını ve kârlılığını arttırdığı ve şirket yöneticilerinin bu durumdan memnun olduğu belirtilmiş. Çelişkiye bakın ki, Suriye ya da diğer bölgelerdeki savaşlardan hem Amerikalı silâh tüccarları zengin oluyor, hem de bu haberleri biz yine onlardan duyuyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar