‘İki Avrupa’nın mücadelesi

Bilindiği üzere iyilerle kötülerin mücadelesi kıyamete kadar devam edecek.Gerek Türkiye’de ve gerekse dünyanın başka ülkelerinde bu mücadele var ve olacak. Türkiye’yi idare edenlerin yapması gereken işlerden...

Bilindiği üzere iyilerle kötülerin mücadelesi kıyamete kadar devam edecek.
Gerek Türkiye’de ve gerekse dünyanın başka ülkelerinde bu mücadele var ve olacak. Türkiye’yi idare edenlerin yapması gereken işlerden biri de başka ülkelerdeki ‘iyi’lerle birlik imkânlarını aramak olmalı. Böylelikle dünyadaki kötülüklere karşı koymak daha kolay ve mümkün olur.
Avrupa’dan gelen bazı haberler iyilerle kötülerin mücadelesinin hız kazandığını gösteriyor. Bir gün İslâm ve Müslümanlar aleyhinde haberler duyarken, öbür gün lehinde haberler duyuluyor. Avrupa’nın en çok tartıştığı konulardan biri de tesettür. “İkinci Avrupa”yı temsil eden Avrupalıların hanımların tesettürü tercih etmelerini anlamaları kolay olmuyor.
Son zamanlarda şahit olunan tartışmalardan biri de Fransa’da yaşandı. Fransa’daki bazı belediyeler (sayının 30 civarında olduğu ifade ediliyor) hanımların ‘burkini’ ya da ‘haşema’ denilen tesettürlü giysilerle denize girmelerini yasaklamak istedi. Hatta polisin deniz kıyısında güneşlenen hanımlara müdahale ederek tesettürlü giysilerini çıkarmak istediğini gösteren fotoğraflar paylaşıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar