İkaz zilleri kimin için?

Ahirzamanda olduğumuzun en büyük delillerinden biri de hak, hukuk ve adalet çağrılarından memnun olmayanların varlığıdır. Mütedeyyin insanların bile bu çağrılardan rahatsızlık duyması ve...

Ahirzamanda olduğumuzun en büyük delillerinden biri de hak, hukuk ve adalet çağrılarından memnun olmayanların varlığıdır. Mütedeyyin insanların bile bu çağrılardan rahatsızlık duyması ve ardında başka maksatlar araması dünyanın sonunun geldiğine delil olamaz mı?

Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. İnsanlar hiç haketmedikleri şekilde suçlanabiliyor bir gün baş tacı edilenler başka bir gün kuyuların dibine atılmaya çalışılıyor. İtidal yerine heyecan, tahkik yerine acelecilik tercih edilmiş durumda. Bir haber duyulduğunda onun iyice araştırılması gerektiği tavsiye edildiği hâlde bu da yapılmıyor. Neticede büyük mağduriyetler ortaya çıkıyor ve bazı insanların hakkı çiğnenmiş oluyor.

Bu noktada en büyük kabahat medyanındır. “Kişinin suçu ispat edilinceye kadar masum kabul edilir” ya da “Birisinin hatasıyla başkası mesul tutulamaz” gibi dünyaca kabul gören temel kurallar maalesef çiğneniyor. Herhangi bir iddianın doğru olup olmadığı incelenmeden kişiler ekseriyetle suçlu ilân ediliyor. Kişilerin sonradan masum olduğu ortaya çıksa bile atılan çamurun izi uzun süre ortada kalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar