Her mahalleye iki kütüphane

Kalıcı işler yapmak isteyenlerin okumaya, kitaba ve eğitime yatırım yapmasını tavsiye eden çok sayıda özlü söz var. Bunlardan biri şu mealdedir: Bir yıl sonrayı düşünüyorsan tohum ek. On yıl...

Kalıcı işler yapmak isteyenlerin okumaya, kitaba ve eğitime yatırım yapmasını tavsiye eden çok sayıda özlü söz var. Bunlardan biri şu mealdedir: Bir yıl sonrayı düşünüyorsan tohum ek. On yıl sonrayı düşünüyorsan ağaç dik. Yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.
Belki çok sert bir eleştiri olarak görülebilir, ama maalesef hal ve gidişede bakıldığında değil insan yetiştirmek, tohum dahi ekmediğimiz söylenebilir! Tez elden durumun vahametini kabul edip isabetli adımlar atmazsak, bu noktadaki ihmalimizin ağır faturası önümüze çıkabilir.

İnsan yetiştirmenin ilk adımı da eğitimle atılır. Bu da özünde başta çocuklarımız olmak üzere herkesi kitap dostu yapmakla mümkündür. Eğitime ve kitaba ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın israf olmaz. Keşke vakitleri değerlendirmek denildiğinde akla kitap okuma gelebilse. Keşke TV ya da sanal âlemin diğer oyalayıcıları karşısında harcadığımız vakti kitap okumaya ayırabilsek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar