Hatalardan ibret almak ne zaman?

Temeli eğitime dayanan problemlerimizden biri de trafik kazalarıdır.Gerekli tedbirler alınmadığı için meydana gelen trafik kazaları hem maddî hem de mânevî kayıplara sebep oluyor. Bu sebeple bayram günlerinin pek çok...

Temeli eğitime dayanan problemlerimizden biri de trafik kazalarıdır.
Gerekli tedbirler alınmadığı için meydana gelen trafik kazaları hem maddî hem de mânevî kayıplara sebep oluyor. Bu sebeple bayram günlerinin pek çok aile için hüzün günlerine döndüğüne şahit olunmuştur.

Son olmasını arzu ettiğimiz çok sayıda ölümlü bir kaza da 13 Mayıs 2017 günü Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiinde meydana geldi. Hızla viraja giren bir tur otobüsü devrildi. Kazada 24 kişi öldü 10 kişi de ağır yaralandı. Ölenlerin çoğunun kadın olduğu ve ‘Anneler Günü’ gezisi için İzmir’den yola çıktıkları açıklandı. Bu vesile ile ölenlere Allah’tan rahmet dilerken yakınlarına da sabırlar temenni ediyoruz.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Atilla Koçhan, bu vesile ile bir değerlendirme yapmış ve şu notları kamuoyu ile paylaşmış: “Türkiye hergün virajı alamayarak insan ölümlerini seyrediyor ve sürekli başsağlığı dileyerek cenaze kaldırıyor. 1- Türkiyenin şoförlerinin çoğu  hâlâ bir viraja nasıl girilir ve nasıl çıkılır bilmiyor. 2- Meslekî yeterlilik belgesinin önemini bilmiyor. 3-Araçların yıllık fennî muayenesinin önemini bilmiyor. 4- Korsan taşımacılığın tüm yolcuların tüm haklarını gasp ettiğini bilmiyor. 5- Uykusuz ve yorgun araç kullanmanın ne demek olduğunu bilmiyor. 6- Sürekli cep telefonları ile konuşarak yola dikkat etmemenin önemini bilmiyor. 7- Elektronik veya zabıta denetiminin ne kadar etkili olduğunu bilmiyor. (...) Yetkililer başsağlığı mesajı yayınlıyorlar. (...) (Sayın yetkililer) Çözüm ve tedbir nerede? Siz onları bir  an önce düşünün.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar