Güzel örnekler çoğalsın

Hem dünyada hem de ülkemizde örnek alınması gereken hadiseler de yaşanıyor.Fransa’nın başşehri Paris’de düzenlenen bir terör baldırısında ölen Elif Doğan’ın aldığı...

Hem dünyada hem de ülkemizde örnek alınması gereken hadiseler de yaşanıyor.
Fransa’nın başşehri Paris’de düzenlenen bir terör baldırısında ölen Elif Doğan’ın aldığı maaşın çeyreğini öğrencilere burs olarak verdiğinin ortaya çıkması örnek gösterilmesi gereken bir davranış değil mi?

Hatırlamak gerekirse, Paris’te 14 Kasım 2015’de IŞİD mensuplarının düzenlediği saldırıda 129 kişi ölmüş, 352 kişi de yaralanmıştı. Bu isimler arasında ailesi İzmir’de yaşayan Elif Doğan da vardı. Cenazesi Belçika’nın Liege şehrinde defnedilen Doğan’ın, Senegal’de okuyan 3 üniversite öğrencisine para yardımı yaptığını ailesi bile ancak ölümünden sonra öğrenmiş.

Aslında bu hadiseden alınması gereken çok ders olmalı. Bir defa, 2 bin Euro maaş alan birinin bunun dörtte birini (500 euro) öğrencilere burs olarak vermesi çok rastlanan bir durum değil. Ayrıca bu konudan ailesine bile bahsetmemiş olması, hayrı ve yardımı ‘gizli’ tutmuş olması da tebriki hak ediyor. Güya Müslümanlar adına hareket ettiğini iddia eden bir örgütün, ölümüne sebep olduğu kişi bu. Şimdi, kim Müslümanlar için daha faydalı olmuş?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar