Güzel haberler var

Kurban Bayramı vesilesiyle dünyanın dört bir yanından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor.Mesela, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kurban Bayramı’nı camide kutlamış. Trudeau, başkent Ottawa’daki Müslümanlar...

Kurban Bayramı vesilesiyle dünyanın dört bir yanından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor.
Mesela, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kurban Bayramı’nı camide kutlamış. Trudeau, başkent Ottawa’daki Müslümanlar Derneğine ait bir camiyi ziyaret ederek, Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutlamış ve bayramlaşmanın ardından yazılı bir mesaj yayımlamış.

Kanadalı Müslümanların, “Ülkenin milli kumaşına her geçen gün yeni zenginlikler kazandırdığını” da kaydeden Trudeau, “Kanada ve dünyadaki Müslümanlar, (...) bugünün anlam ve önemi olan fedakârlığı yansıtarak ihtiyaç sahiplerine merhamet gösterecekler. Biz Kanadalılar böyle günlerde bizleri birlikte tutan değerleri hatırlıyoruz. Onlar da barış, empati, aile ve dostluk’’ ifadelerini kullanmış. (AA, 12 Eylül 2016)

ABD Başkanı Barack Obama da geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı mesajı yayınlayan liderler arasında yer aldı. Obama, bayram dolayısıyla yayımladığı mesajında, ABD içindeki ve dünyanın geri kalanındaki Müslümanların Kurban Bayramı’nı ailesi ve kendisi adına kutladığını belirterek şöyle demiş:

“Bu yıl Kurban Bayramı’nı idrak ederken tüm dünyada milyonlarca mültecinin bu kutsal günleri ailelerinden uzakta, geleceklerinden emin olmadan ancak daha iyi bir gelecek ümit ederek geçirdiklerini biliyoruz. Biz de ülke olarak yabancıları, savaştan kaçanlar olsun, daha iyi bir hayat arayışındaki göçmenler olsun, kendimizi onların yerine koyarak ve açık kalple kabul etmeye devam edeceğiz.” (AA, 12 Eylül 2016)

Güzel haberlerden biri de Filipinlerden geldi. Manila’daki Filipinler Diliman Üniversitesi’nin İslami Çalışmalar Enstitüsü’nde görev yapan Profesör Macrina Morados İslam’ın barış ve sevgiyi teşvik eden bir din olduğunu kaydetmiş ve ABD-CBN televizyonuna verdiği röportajda, suç işlemek için dini kullanan radikaller ile İslam’ı özdeşleştirmenin yanlış olacağını belirtmiş.

Norveç’ten de güzel bir bayram haberi geldi. Habere göre Norveç’te başörtülü bir kadına hizmet vermeyi reddeden kuaföre para cezası verilmiş. Malika Bayan adında 24 yaşındaki Müslüman kadına başörtülü olduğu gerekçesiyle hizmet vermeyi reddeden kuaför Merete Hodne, 10 bin kron (yaklaşık 3 bin 600 TL) para cezasına çarptırılmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar