Güzel haberler de hakkımız

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da bir dönem kiliselerin satın alınarak camiye çevrildiği şeklinde haberler duyulurdu.Son zamanlarda ise sıfırdan başlanılarak yapılan yeni cami açılışları haberleri...

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da bir dönem kiliselerin satın alınarak camiye çevrildiği şeklinde haberler duyulurdu.
Son zamanlarda ise sıfırdan başlanılarak yapılan yeni cami açılışları haberleri geliyor. İnşa edilen camilerden biri de Almanya’nın Stuttgart bölgesine bağlı Oberstenfeld şehrinde açılmış. Arazisi ve bütün inşaat masrafları hayırseverler tarafından karşılanan ve DİTİB’e bağlı olarak hizmete açılan Selimiye Camii’ni inşallah yeni camiler takip eder.

2010 yılında yapımına başlanan Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği’ne bağlı DİTİB [Almanya’daki Diyanet] Selimiye Camii’nin açılış merasimine; Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı’nın yanı sıra Obestenfeld Belediye Başkanı Markus Kleemann, kilise temsilcileri, mahalli yöneticiler ve çok sayıda Alman ve Türk dâvetli katılmış.

2010 yılında inşaatına başlanan 1500 metrekare alan üzerine 750 metrekare kullanım alanı bulunan camide yaklaşık 450 kişi aynı anda ibadet yapabilecekmiş. DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Erdinç Altuntaş, programda yaptığı konuşmada şöyle bir mesaj vermiş: “Almanya bizlerin ikinci vatanı olmuştur. Müslümanlar kendilerini evinde hissettiği için böylesine modern camileri inşa ederek, dinini huzur içinde yaşama gayreti içindeler. Son günlerde bazı politik oyunlarla karşılıklı güven ve huzur ortamı bozulmak istenmektedir. İslâm Almanya’nın bir parçasıdır. Bu gerçeği görmezden gelenler var”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar