Güneş doğar bizim için

Ülkemizde güneş için şiirler, şarkılar yazıldı, ama bu muhteşem kaynaktan enerji noktasında istifade edemedik.Türkiye’nin yarısı kadar güneşli güne sahip olmayan bazı ülkeler bizim belki de elli...

Ülkemizde güneş için şiirler, şarkılar yazıldı, ama bu muhteşem kaynaktan enerji noktasında istifade edemedik.
Türkiye’nin yarısı kadar güneşli güne sahip olmayan bazı ülkeler bizim belki de elli katımız kadar güneşten enerji elde ettiği halde biz sadece güneşlenmeyi ya da gölgelenmeyi tercih ettik.

Güneşten enerji temin etmek noktasında çok büyük ihmalimiz var. Son yıllarda bazı şehirlerimizde güneş santralleri kurulmaya başlamış olsa da bu çalışmalar çok yetersiz. İşin ehli olanlar bu sahaya yatırım yapılması icap ettiğini ifade ediyorlar, ancak maniler çok.

Ülkemiz, Avrupa’nın güneş potansiyeli en yüksek ülkelerinden biri. Enerjimizin daha fazla kısmını güneşten elde edebilsek dışa bağımlılıktan kurtulma imkânı da olur.

Dünyada da birçok ülke güneş enerjisine yatırım yarışında. Türkiye’den çok daha az ‘güneşli gün’e sahip Almanya bu konuda ülkemize örnek olabilir. Aynı şekilde haberlere göre İngiltere’de Mayıs 2016’da güneş enerjisinden elde edilen miktar, kömürden elde edilen enerjiyi geride bırakmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar