Gölge düşmeyen bayramlar olsun

Kurban Bayramı günlerine bizi ulaştıran Rabbimize şükrolsun, hamdolsun.Bayram günleri sevinç günleridir, ancak idrak ettiğimiz bu bayram günlerine gölge düşüren hadiseler yaşandı ve yaşanıyor. Hem...

Kurban Bayramı günlerine bizi ulaştıran Rabbimize şükrolsun, hamdolsun.
Bayram günleri sevinç günleridir, ancak idrak ettiğimiz bu bayram günlerine gölge düşüren hadiseler yaşandı ve yaşanıyor. Hem içeride hem de dışarıda sevinçleri hüzne çeviren bu hadiselerin son bulması için duâ edelim.

Ramazan Bayramı gibi Kurban Bayramı da İslâm âleminin şevkle ve sevinçle kutlaması icap eden bir bayram. Başta Suriye’deki hadiseler olmak üzere Irak, Afganistan, Libya ve bayram arefesinde yeniden patlak veren Myanmar ve Arakan’daki hadiseler maalesef bayram sevincini gölgelemiş durumda.

Hemen her bayram öncesi Müslümanların bayram sevincine gölge düşüren bu hadiselerin patlak vermesi acaba tesadüf müdür? Geçen yıllarda Irak ve Libya’da yaşanan hadiseler bayram sevinçlerimize gölge düşürürken son zamanlarda bu listeye Suriye eklenmişti. Son aylarda ise komşumuz Suriye’de kısmen sükûnet sağlanmış görünüyor. Elbette burada da çok ciddî sıkıntılar var ve yakın zamanda sona ermesi de beklenmiyor; ancak Arakan’daki Müslümanların çektiği eza ve cefayı görünce, söz söyleme mecali dahi kalmıyor. Orada yaşanan cinayetleri tarif etmek mümkün olmadığı gibi fotoğraf ve filmlerini izlemek bile mümkün değil. Bununla birlikte insanlığın izleyemeyeceği görüntüleri oradaki Müslümanların bizzat yaşadığını unutamayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar