Gerçekleri görmek isteyen var mı?

Millet ve devlet olarak dertlerimiz olduğu gibi bunların çareleri de vardır. Gerçekleri görüp dertleri uygun çarelerde tedavi edebiliriz. Bunun için en önce dertleri doğru tesbit etmek lâzım. “Bizim derdimiz yok, her...

Millet ve devlet olarak dertlerimiz olduğu gibi bunların çareleri de vardır.

Gerçekleri görüp dertleri uygun çarelerde tedavi edebiliriz. Bunun için en önce dertleri doğru tesbit etmek lâzım. “Bizim derdimiz yok, her şey güllük gülistanlık” der ve kendimizi yanıltmayı tercih edersek dertlerimizle yaşamaya devam ederiz.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti’in çizdiği tabloya bakılırsa çok temel dertlerimiz var. Elbette bunların çareleri de var, ama maalesef bazılarının bu ‘çare’lerle arası iyi değil. 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Suma Chakrabarti, geçen günlerde gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde önemli mesajlar vermiş. Bu mesajlara bakıldığında başka uzmanların da benzer mesajlar verdiği hatırlanır. Chakrabarti’nin verdiği mesajların bir kısmını özetlemeye çalışalım. Chakrabarti şöyle demiş:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 104 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 107 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar