Gençlere önemli tavsiye

Gençlere yapılan ve yapılması gereken belki yüzlerce tavsiye vardır. Onları okumaya teşvik eden tavsiyeler ise güzel tavsiyelerin başında gelir.Kuveytli düşünür Tarık es-Suveydan da, sağlık sebepleriyle...

Gençlere yapılan ve yapılması gereken belki yüzlerce tavsiye vardır. Onları okumaya teşvik eden tavsiyeler ise güzel tavsiyelerin başında gelir.
Kuveytli düşünür Tarık es-Suveydan da, sağlık sebepleriyle “son” olduğunu belirttiği konferansında İstanbul’da gençlerle buluşmuş ve gençleri okumaya teşvik etmiş. Arapça Kitap ve Kültür Fuarı faaliyetleri kapsamında “Geçmişe dönebilsem kendime vereceğim nasihatler” başlığıyla bir konferans veren Suveydan, “Bu konuşmayı, yüz kitap telifi, birçok ülke ziyareti ve yaklaşık yüz bin insanın eğitiminden sonra uzun bir geçmişi olan birinden, ümmetin bütün gençlerine armağan ediyorum” ifadeleriyle özetlemiş. (AA, 1 Ekim 2017)

Seyahat etmenin ana hedefinin turistik boyuttan çıkarılıp ilim kazanmaya dönüştürülmesi gerektiğini dile getiren Suveydan, liseyi bitirdikten sonra bir yıl, aynı şekilde üniversiteden mezun olduktan sonra bir yıl tatil yapmanın, hayatı daha iyiye doğru değiştirme konusunda faydalı olduğunu hatırlatmış.

Tabiî ki liseyi ya da üniversiteyi bitirdikten sonra bir yıl tatil yapmanın, dünyayı daha iyi tanımak için şehirleri ve ülkeleri gezmenin faydalı olacağını her halde inkâr eden çıkmaz. Fakat bu noktada maddî imkânlar devreye girer ve bilhassa Türkiye için bu neredeyse imkânsız hâle gelir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar