Gazze ve hamaset

Filistin ve Gazze hususunda belki konuşuyoruz, ama sözlerimizin arkasında durduğumuz ve bunların gereği yaptığımız söylenebilir mi? Gazze’den yine sıkıntılı haberler geliyor. Bir iki gün önce sevindirici...

Filistin ve Gazze hususunda belki konuşuyoruz, ama sözlerimizin arkasında durduğumuz ve bunların gereği yaptığımız söylenebilir mi?

Gazze’den yine sıkıntılı haberler geliyor. Bir iki gün önce sevindirici bir haber gelmişti, ama o da Gazzeli çiftçilerin 12 yıl sonra ancak tarlalarıyla buluştuğu şeklindeydi. Gazze’nin ‘açık hava hapishanesi’ olma şartları değişmiş değil.

Gazze’yi siyasî tartışmalara konu etmek de fayda vermez. Bir gün dahi beklemeden mümkün olan yapılmalı ve Gazze ‘açık hava hapishanesi’ olmaktan kurtarılmalı. Buna imkânımız var ve yapmıyorsak ağır bir sorumlulukla karşı karşıyayız demektir. İmkânımız yok ve gönül almak için güzel sözler sarf ediyorsak yine hatalıyız. İnsanları boş umutlara kaptırıp yüz üstü bırakmamak lâzım. 

Bir Gazze uyarısı da Yahudi asıllı Amerikalı siyaset bilimci Prof. Dr. Norman Finkelstein’den geldi. 1953 Amerika Birleşik Devletleri doğumlu bir siyaset bilimci ve araştırmacı olan Prof. Dr. Finkelstein, özellikle Yahudilerle ilgili meselelerde ve İsrail–Filistin çatışmasında uzman olarak biliniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar