Gannuşi’ye itirazı olan var mı?

Tunus’ta faaliyet gösteren Nahda Hareketi’nin kurucu lideri Raşid el-Gannuşi, İstanbul’da yaptığı bir konuşmada yine önemli tesbitlere imza atmış. ‘Nahda Hareketi Partisi’ ya da ‘Ennahda,’ (Yeniden...

Tunus’ta faaliyet gösteren Nahda Hareketi’nin kurucu lideri Raşid el-Gannuşi, İstanbul’da yaptığı bir konuşmada yine önemli tesbitlere imza atmış. ‘Nahda Hareketi Partisi’ ya da ‘Ennahda,’ (Yeniden Doğuş Partisi) olarak da bilinen bu siyasî parti Tunus için önemli olduğu kadar başka ülkelerin de dikkatle takip ettiği bir siyasî harekettir.
İşte bu hareketin kurucusu olan Raşid Gannuşi, İslâm dünyasında fazla alışık olunmayan, ama özünde çok doğru tesbitler yaparak bazı itirazcıların anlayışını sarsıyor. Kuzey Afrika’da bir Arap İslâm ülkesi olan Tunus’un önde gelen siyasî simalarından olan Raşid Gannuşi bir defasında “Biz kendimizi ‘demokrat Müslüman’ olarak nitelendiriyoruz” demiş ve Türkiye’deki bazı anlayışları sarsmıştı. (Neesma Televizyonu’nun yaptığı ve http://www.haberiyat.com’da yayınlanan röportaj. Erişim: 4 Ağustos 2017)

Gannuşi, Arap dünyasındaki çalkantıları değerlendirdiği bir tesbitinde de şöyle demişti: “Ben Arap dünyasında demokrasinin geleceği açısından ümitvârım. Arap halkları demokratik dönüşüm için çok bedeller ödediler, ama öyle görünüyor ki daha ödenecek bedeller de var.” (Yeni Asya’daki yazımız, 7 Aralık 2016)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar