Gannuşi’den tesbitler

Kuzey Afrika’da bir Arap İslâm ülkesi olan Tunus’un önde gelen siyasî partilerinden NAHDA Hareketi’nin lideri Raşid Gannuşi, bir televizyona yaptığı açıklamada hem ülkesi hem de Katar kriziyle ilgili dikkat...

Kuzey Afrika’da bir Arap İslâm ülkesi olan Tunus’un önde gelen siyasî partilerinden NAHDA Hareketi’nin lideri Raşid Gannuşi, bir televizyona yaptığı açıklamada hem ülkesi hem de Katar kriziyle ilgili dikkat çekici tesbitlerde bulunmuş.
Krizlerin uzlaşma ile aşılmasını isteyen Gannuşi’nin yaptığı açıklamalara bakılırsa Tunus’da da Türkiye benzeri sıkıntılar yaşanıyor. Gannuşi’ni, sohbet esnasında pek çok defa hukuk vurgusu yapması da dikkat çekici.

Gannuşi’nin Körfez/Katar kriziyle ilgili bir soruya verdiği cevap şöyle: “Yaşananlar elbette üzüntü verici. Arap devletleri bir diğer Arap devletine abluka uyguluyor. Aynı dine ve etnik yapıya mensup komşu ülkelerin birbirlerine boykot ve abluka uygulaması gerçekten üzüntü verici. Tunus devletinin dış politikası bu ve benzeri durumlarda tarafsız kalmaktır. Bu tavır, Tunus’un geleneği hâline gelmiştir. Nahda da aynı çizgide bir harekettir. Çünkü üretilen politikalar tarafların uzlaşmasına yönelik olmalıdır. Kutuplaşmaya ve karşı cepheler oluşmasına sebebiyet verecek yapılanmalardan kaçınılmalıdır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar