Erken kalkanın eğitime el attığı yer

Türkiye’de kamuoyu arabalardan ‘cam filmi’nin sökülüp sökülmemesini tartışıyor, ama asıl meseleleri unutuyoruz.Ucu cebimize dokunan ekonomik kararlar kadar hatta onlardan daha fazla neticesi eğitime, ahlâka...

Türkiye’de kamuoyu arabalardan ‘cam filmi’nin sökülüp sökülmemesini tartışıyor, ama asıl meseleleri unutuyoruz.
Ucu cebimize dokunan ekonomik kararlar kadar hatta onlardan daha fazla neticesi eğitime, ahlâka, kültüre dokunan kararları da konuşmadığımız sürece yol almamız mümkün değil.

Biliyorsunuz, bir gün kalktık ve siyasî bir beyanla liseye giriş sisteminin değişmesi gerektiğini duyduk. İkinci gün sistem değişti. Ücüncü gün güya yeni bir sistem ortaya konuldu. Dördüncü gün ‘nitelikli okul olur mu olmaz mı?’yı tartışıyor. Beşinci gün ne konuşacağımız bile belli değil.

Eğitim gibi çok önemli bir konuda sabah erken kalkanın karar aldığı bir ülke olmak iyi midir? İyi kötü eğitim konusunda da programlar, şûrâlar, toplantılar yapılıyor. Bu meseleler böyle toplantılarda konuşulup tartışılması gerekmez mi? Erken kalkanın dediğinin olduğu bir sistemde kaliteli eğitim mümkün olur mu? Madem eğitim şûrâlarında alınan kararlar hayata geçirilmeyecek, böyle toplantılar niçin tertip edilir? Enine boyuna konuşup tartışmadan yıl ortasında sistem değişikliği yapılır mı? Bunu izah edebilecek bir uzman, bir siyasetçi, bir ehil kişi var mı? “Ben dedim, ben istedim, böyle olsun” tarvı değil Türkiye’ye hiçbir yere bir şey kazandırmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar