Engelli AB yolu

Türkiye’nin Avrupa Birliği yolculuğu bakımından önemli bir gündeyiz. AB ile Türkiye arasında “tam üyelik müzakeleri”nin başlamasının 10’uncu yıl dönümü gelip çattı.Belki...

Türkiye’nin Avrupa Birliği yolculuğu bakımından önemli bir gündeyiz. AB ile Türkiye arasında “tam üyelik müzakeleri”nin başlamasının 10’uncu yıl dönümü gelip çattı.
Belki resmî açıklamalar, beyanlar olacak; ama ortada AB ile ilgili bir tartışma, bir müzakere, üyelik noktasında bir müjde duyulmuyor.

AB konusunun gündeme geldiği her defa, üyelik yolundan geri adım atılmaması icap ettiğini ifade etmeye çalışıyoruz. Ülkemizin AB üyesi olmasına itiraz edenler sadece Avrupa’da değil, Türkiye’de de vardır. İtirazların bazı haklı yönlerinin olması da mümkündür. Ancak, bir ‘fayda’ tamamıyla elde edilmezse, tamamıyla da terk edilmesi icap etmez. Tam üyeliğin 9 faydası ve 1 zararı varsa, bu durum üyelikten vazgeçmeyi gerektirir mi? Tartışmanın özünde bu mesele olmalıdır.

Nasıl ki ülkemizde AB’ye üye olmak istemeyenler vardır, aynı şekilde Avrupa Birliği’nde de Türkiye’nin tam üyeliğine itiraz edenler vardır ve olması da işin tabiatı gereğidir. Avrupa Birliği’ne bakışımız, “İki Avrupa var” prensibine uygun olmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar