En önemli savaş

Dünya hakikaten garip bir yer.Bir yanda bazı şehirler ve ülkeler bombalanarak yıkılırken öte yanda tören düzenlenip ‘Dünya Barış Günü’ kutlanıyor. Bu cümleden olarak bir kutlama töreni de...

Dünya hakikaten garip bir yer.
Bir yanda bazı şehirler ve ülkeler bombalanarak yıkılırken öte yanda tören düzenlenip ‘Dünya Barış Günü’ kutlanıyor. Bu cümleden olarak bir kutlama töreni de Ankara’da düzenlenmiş.

Tabiî ki her tören gibi Ankara’daki törende de çok güzel sözler söylenmiş ve konuşmalar yapılmış. Konuşmacılardan biri olan Birleşmiş Milletler (BM) Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra, “Barış, insanların ihtilâflarının ve yoksulluğun olmadığı, refahın sağladığı imkânları herkesin paylaştığı küresel bir toplum inşa etmektir. Barış, birlikte büyümek ve birbirimize evrensel bir aile gibi destek sağlamaktır” demiş.

BM yöneticisi Kamal Malhotra törende yaptığı konuşmada, günümüzde dünyanın dört bir yanında insanların terör saldırısı ya da salgınla karşı karşıya kalma korkusu yaşadığını da hatırlatıp “Çatışmalar, dünyanın dört bir yanında aileleri evlerini terk etmeye zorluyor; çocukları okulsuz bırakıyor ve insanların istismar edilmelerine yol açıyor” tesbitini dile getirmiş.

Türk Japon Vakfı Başkanı Tayyar Sadıklar da programda yaptığı konuşmasında Hindistan Bağımsızlık Hareketi’nin siyasî lideri Mahatma Gandi’den alıntı yaparak şöyle demiş: “Bu dünyada gerçek barışa ulaşacaksak ve savaşa karşı gerçek bir savaş vereceksek, işe çocuklarla başlamamız gerekiyor. Doğal masumlukları içinde büyürlerse savaşmamız gerekmez. Tam tersine sevgiden sevgiye, barıştan barışa gideriz.”

Gerçek komutanların büyüklüklerini ispat için savaş kazanmaya ihtiyacı olmadığını da hatırlatan Tayyar Sadıklar, “Onlar yeri gelir, bir zamanlar düşmanı olan kişilerin bile önünde kendi istekleriyle selâm durabilir ve barışın en önemli savaş olduğunu bilirler” demiş. (AA, 21 Eylül 2016)

BM Genel Kurulu’nun 1981 yılında aldığı kararla her yıl 21 Eylül milletler arasında barışın desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla “Dünya Barış Günü” olarak kutlanıyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar