Eğitime devam

Milyonlarca öğrenci için yeni bir heyecanla 2016-17 eğitim yılı başladı. Hepimize hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah.Her fırsatta ifade etmeye çalışıldığı üzere eğitimin...

Milyonlarca öğrenci için yeni bir heyecanla 2016-17 eğitim yılı başladı. Hepimize hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah.
Her fırsatta ifade etmeye çalışıldığı üzere eğitimin kalıcı gündem maddesi olmasında fayda var. Bu meseleyi sadece eğitim yılı başında konuşmakla halletmiş olmayız. Nihayetinde milyonlarca talebe ve veliyi ilgilendiren bir hadisenin bir gün, bir ay, bir mevsim konuşulması yetmez. Sıkıntıların tamamen ortadan kalkması zor olsa bile en aza indirmek için herkese iş düşüyor. Konuşa konuşa eğitimi arzu edilen noktalara getirebiliriz ve getirmeliyiz.

İlk, orta ve lise eğitimi nisbeten daha çok tartışılırken üniversitelerdeki eğitimi yeterince tartıştığımız söylenemez. Hemen her gün tekrarlanan ‘üniversite ile iş dünyası birlikte hareket etsin’ tavsiyesi ise ufukta bile görünmüyor. Elbette bazı üniversiteler ya da fakülteler iş dünyası ile, sanayici ile ortak çalışmalar yapıyordur. Fakat bu denizde katre misali kadardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar