Dünya yaptı biz de yapalım

Nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların meydana getirdiği ülkelerin bir araya gelip kendi aralarında birlik kurması çok eskiden beri konuşulan, tartışılan ve gerçekleşmesi için gayret sarfedileni bir...

Nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların meydana getirdiği ülkelerin bir araya gelip kendi aralarında birlik kurması çok eskiden beri konuşulan, tartışılan ve gerçekleşmesi için gayret sarfedileni bir meseledir.

İttihad-ı İslâm ya da İslâm Birliği gibi hedefler kimileri tarafından ‘hayal’ gibi görülse de bizaz gayretle hayata geçirilebilir ve inşallah hayat geçtiğini görürüz. Böyle bir ittifakın kurulmasının önünde elbette ciddî engeller vardır, ama iyi niyetle hareket edildikten sonra onların aşılması da mümkündür.

Mersin’de düzenlenen bir toplantıda da bu mesele gündeme gelmiş. Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay, Mersin’de düzenlenen “1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi”nde, bu hususta yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermiş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar