Doğruyu söyleyen çıkar!

Özgürlük Araştırmaları Derneği (ÖAD), İstanbul’da “Türkiye’de Hukuk Devleti: Sorunlar ve Tartışma Alanları” başlıklı uluslar arası bir konferans gerçekleştirdi.Programa...

Özgürlük Araştırmaları Derneği (ÖAD), İstanbul’da “Türkiye’de Hukuk Devleti: Sorunlar ve Tartışma Alanları” başlıklı uluslar arası bir konferans gerçekleştirdi.
Programa göre, konferansa katılanlar arasında Mustafa Erdoğan, Haşim Kılıç, Ergun Özbudun, Serap Yazıcı, Martin Loughlin, Joel Martinez, Mehmet Turhan ve Levent Köker gibi isimler bulunuyor.

Eski Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç’ın, burada, emekliye ayrıldıktan sonra yaptığı “ilk konuşma” olduğu ifade edilen konuşması tek kelime ile dikkate alınması gereken tesbitlerle dolu. Muhatapları mutlaka bu tesbitlere kulak vermeli. Kılıç’ın tesbitleri karşısında, “Bu sözler bizim aleyhimizde. O halde bunları yok sayalım” diyen siyasetçi ve yöneticiler çok şey kaybederler.

“Doğruları tekrarlamakta fayda var” prensibi gereği, Kılıç’ın tesbitlerinin bir kısmını özetleyelim:

*Geçmişte TCK’nın ünlü 163. ve 312. maddeleri kullanılarak yapılan zalimliklerin yerine, bugün başka maddeler kullanılarak insanlarımız susturulmaya çalışılmaktadır. Geçmişte yaşanmış bu örnekler hukukun bir gün herkese lâzım olacağının en tipik kanıtlarıdır. Günümüzde kamu gücü kullanılarak toplum korkutulmaya devam edilmektedir. Hukuk devletinin ‘korku devletine’ dönüştüğü bir yapı ile ülkelerin ayakta kaldığına insanlık tarihimiz şahitlik etmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar