Demek ki Risale-i Nurlar parlayacak!

Umulmadık ve beklenmedik bir şekilde Risale-i Nur eserlerine hücum başlatıldı.Gerçi ileri sürülen iddialarda yeni bir şey yok. Bayat iddiaların tamamı geçmiş yıllarda da ileri sürülmüş ve hak...

Umulmadık ve beklenmedik bir şekilde Risale-i Nur eserlerine hücum başlatıldı.
Gerçi ileri sürülen iddialarda yeni bir şey yok. Bayat iddiaların tamamı geçmiş yıllarda da ileri sürülmüş ve hak ettikleri cevaplar verilmiştir. Cevapları bir defa daha tekrarlamak zor değil, ancak iddiaların beklenmedik çevrelerden gelmesi garip.

Tekraren ifade etmek gerekir ki, Risale-i Nur eserlerinin aleyhinde bir hava oluşturmak, o eserleri karalamak isteyenler bu eserlerin müellifi Üstad Bediüzzaman Said Nursî hayattayken de benzer adımları atmışlardı. Risale-i Nur’un kendisi bu iddialara karşı susturucu bir cevaptır.

Neredeyse bir asır önce telif edilmeye başlanmış, sadece Türkiye’de değil, İslâm dünyasında ve dünyanın başka ülkelerinde okunan bir Külliyata iftira atmak kolay mı? İddia ettikleri hususlarda bir hakikat payı olmuş olsa, Risale-i Nur’a olan teveccüh artarak devam eder miydi? Üstelik bu eserler geçmiş yıllarda günün idarecileri tarafından mahkûm edilip yasaklanmaya çalışılmış. Bine yakın, belki daha fazla mahkemeye konu olan ve en nihayet tamamından beraat alan bir eser Külliyatına insafsızların attığı çamur tutar mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar