Çözüm bul, İstanbul!

Türkiye’yi idare edenlerin tavsiye ve teşviklerine uyarak büyük çoğunluk köyden şehre göç etti.Yıllar süren bu plansız göç, neticede şehirleri de yaşanmaz hale getirdi. En sonunda hepimiz...

Türkiye’yi idare edenlerin tavsiye ve teşviklerine uyarak büyük çoğunluk köyden şehre göç etti.
Yıllar süren bu plansız göç, neticede şehirleri de yaşanmaz hale getirdi. En sonunda hepimiz şehirlerdeki hayat şartlarından şikâyet etmeye başladık.

Şehir hayatındaki şikâyetlerin başında trafik yoğunluğu geliyor. Toplu taşıma ile de olsa, özel vasıtalarla da olsa bir yerden bir yere gitmek işkence halini almış. En büyük sıkıntı, en kalabalık şehir olan İstanbul’da yaşanıyor. Hadiseye idareciler penceresinden bakıldığında, “Bunca yol yaptık, otobüsleri yeniledik. Trafik normale dönmeliydi” diyebilirler. Ancak netice ortada: Özel ya da toplu vasıtalarla işe gidip gelmek insanları ‘iş’ten daha fazla yoruyor.

Geçen gün bir ziyaret maksadıyla yola çıkınca, otobüse ancak orta kapıdan binebildik. Otobüs tıka basa doluydu. Böyle durumlarda en çok sıkıntıyı hanımlar çekiyor. Anlatılmaz derecede can sıkan bu tabloyu “Otobüs ve metrobüsler; ilmen, dinen, fıkhen binilmeyecek derecede yoğun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar