Çok eksiğimiz var

Yıllardan beri tartışılan ve gündeme gelen bir konu da iktidar olmak ile muktedir olmak arasında fark olduğudur.Bazı siyasetçiler iktidar olmuştur ama muktedir olma, yani millete verdiği sözleri yerine getirme imkânı...

Yıllardan beri tartışılan ve gündeme gelen bir konu da iktidar olmak ile muktedir olmak arasında fark olduğudur.
Bazı siyasetçiler iktidar olmuştur ama muktedir olma, yani millete verdiği sözleri yerine getirme imkânı bulamamıştır. Başka bir anlayışa sahip olan bürokratlar iktidarların önünde duvar gibi durmuş ve onlara muktedir olma, seçim meydanlarında verdikleri sözleri yerine getirme imkanı bırakmamışlardır.

Farklı şekillerde de olsa benzer problemler günümüzde de devam ediyor. Tek başına iktidara gelen siyasi partiler dahi bürokrasiyi aşıp millete verdikleri sözleri yerine getirmekte zorlanıyor. Bu mesele sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir mesele de değildir. Başka ülkelerde de buna benzer sıkıntılar vardır.

Siyasetçiler bu “Türkiye gerçeği”ni bilip ona göre öncelik sıralaması yapmak durumundadır. Bir iktidar ilk iş olarak bürokrasiyi azaltmak yolunu seçmezse ilerleyen yıllarda muktedir olma imkânı bulamıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde geçrekleştirilen Ensar Vakfı Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada siyasi olarak iktidar olmanın başka bir şey, sosyal ve kültürel iktidarın ise başka bir şey olduğunu belirtip şöyle demiş: 

“Biz 14 yıldır, kesintisiz hamdolsun siyasi iktidarız ama hâlâ sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var. (...) Ülkemizin ihtiyacı, milletimizin talebi, bizim hayalimiz olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda hala pek çok eksiğimiz bulunuyor. Dilimizden tarihimize kadar birçok alanda ecdadımıza ve kültürümüze duyulan husumetin ürünü bir yaklaşımla hazırlanmış olan müfredatlar daha yeni yeni değişiyor.” (AA, 28 Mayıs 2017)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar