Büyüyerek ölen şehirler

Dünya Kaynakları Enstitüsü’ne (WRI) bağlı olarak çalışan “WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler” öncülüğünde “Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu”...

Dünya Kaynakları Enstitüsü’ne (WRI) bağlı olarak çalışan “WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler” öncülüğünde “Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu” düzenlenmiş ve bu sempozyumda şehirlerin dertleri masaya yatırılmış.
Konu hakkında düzenlenen dördüncü sempozyum olan bu toplantı, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 26 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş. Toplantının hedefi, “insan odaklı şehirler” kurmak. Nitekim toplantıda bu hususlar tartışılmış.

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’nin daha önce uluslar arası toplantılarda iklim, şehirleşme ve yol güvenliği gibi konularda 2030 yılına kadar tutturması gereken net hedefler ortaya koyduğunu hatırlatmış. Tekir, “Artan istihdamı karşılamak için endüstrileri büyütüyoruz ve daha fazla üretiyoruz. Sonuç olarak dünyamızı gelecekte geriye dönüşü olmayacak bir şekilde hızla her açıdan kirletiyoruz. Büyümek kontrolü olmadığı sürece yarardan çok zarar getiren bir süreçtir” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar