Büyük söz yerine büyük iş

Milletimizin 15 Temmuz 2016’da karşı karşıya kaldığı darbe girişimi ya da kalkışma her ne denilirse denilsin iyi neticeler alınmaya vesile kılınmalı.En başta darbe ihtimal ve imkânlarının kesin olarak...

Milletimizin 15 Temmuz 2016’da karşı karşıya kaldığı darbe girişimi ya da kalkışma her ne denilirse denilsin iyi neticeler alınmaya vesile kılınmalı.
En başta darbe ihtimal ve imkânlarının kesin olarak sona erdirilmesi için atılması gereken her türlü hukukî, sosyal ve siyasî adımlar atılmalıdır.

Bu noktada liderlerin Beştepe’de bir araya gelmesi ve konuşması önemlidir. Hemen ifade edelim ki bu konuşmaların devamında fayda var. Daha önce çok defa ifade etmeye çalışıldığı üzere liderlerin birbirine küsmesi, adeta kavga eder gibi konuşmalar yapması Türkiye’nin ve milletin menfaatine değildir. Bu yöndeki çağrılar çok tekrarlandı. “Liderler sakin olsun, yarın bir araya gelmeleri icâb eder” denildi ve işte o günler geldi çattı. Türkiye’nin meseleleri konuşarak halledilmek durumundadır. Liderlerin bir masa etrafında toplanması umumî mânâda müsbet karşılandı. Hatta, ‘Özlenen fotoğraf’ diyenler oldu. Keşke geçmiş aylardaki ‘kavga’lar hiç olmasaydı.

Siyasî parti liderlerinin belli ölçülerde birbirleriyle tartışması mümkündür, ama miletin şâhid olduğu tablo; bu tartışmanın çok ileri gittiğini gösteriyordu. Parti liderleri âdeta birbiriyle konuşamaz hale gelmişti. Peki, parti liderlerinin birbiriyle konuşamaz hale geldiği siyasî bir yapıdan ortak kararların çıkması mümkün olur muydu? Hem, parti liderleri bir araya gelip konuşamadıktan sonra onlara oy veren vatandaş bir araya gelebilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar