Bütün yollar adalete çıkar

Kabul etmek gerekir ki, diplomatik yollarla hak arama ile kavgayı birbirinden ayıramadığımız müddetçe zarar eden biz oluruz. Uluslar arası ilişkiler buna en büyük delil.Türkiye’yi idare edenler belki de milletin de...

Kabul etmek gerekir ki, diplomatik yollarla hak arama ile kavgayı birbirinden ayıramadığımız müddetçe zarar eden biz oluruz. Uluslar arası ilişkiler buna en büyük delil.
Türkiye’yi idare edenler belki de milletin de hoşuna giden bir yolu tercih edip ekseriyetle sert tartışma ve hatta kavgayı tercih ediyorlar. Duyguları harekete geçirdiği ve yıllardan beri telkin edilen “Bir Türk dünyaya bedeldir” anlayışını takviye ettiği için ekseriyetin hoşuna giden bu tavır uzun dönemde kaybetmemize sebep olabilir.

Nitekim 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül son dönemde AB üyelik müzakereleri sürecinde yaşananları sağlıklı bulmadığını ifade edip önemli hatırlatmalarda bulunmuş.

“Cumhuriyet iradesini ne kadar çok demokrasi ile taçlandırırız, ne kadar ileri demokratik standartlarla bir araya getiririz, en büyük sınavımız burada” diyen Gül, Kalite Derneği’nin düzenlediği 25. Kalite Kongresi’nin açılışındaki konuşmasında şöyle demiş: “188 ülke içerisinde insanlık, gelişmişlik endeksi açısında bakıldığında maalesef hâlâ çok ortalardayız. Yeni normlar gerekiyor. Asla mevcut normlara alışmamak gerekiyor. Bunu da daha güzelle ve daha mükemmelle ve daha kaliteye ulaşmak için zorlamak gerekiyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar