Bu sorunun cevabını kim verecek?

Belki bininci defa gördük ki, dünyadaki krizlerin sebepleri ekseriyetle biliniyor, ama çare noktasında atılması gereken adımlar atılmıyor.Meselâ, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nunda konuşan Arjantin Devlet...

Belki bininci defa gördük ki, dünyadaki krizlerin sebepleri ekseriyetle biliniyor, ama çare noktasında atılması gereken adımlar atılmıyor.
Meselâ, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nunda konuşan Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Ortadoğu’daki “aşırı gruplar”a dikkat çekip can alıcı soruyu sormuş: Bu aşırı grupları kim finanse ediyor?

Dünyayı idare eden ve görünüşte her türlü teröre itiraz eden liderler bu sorunun cevabını verse mesele bitecek. Evet, değişik isimlerle meşhur olan terör örgütlerine, Avrupalı idarecilerin ifadeleriyle ‘aşırı gruplar’a maddî desteği, silâh desteğini kim sağlıyor? Uzaklara gitmeye gerek yok. Türkiye’nin mücadele ettiği terör örgütü ya da örgütlerine silâh ve benzeri destekleri kim sağlıyor? Helikopterlerle, “yanlışlıkla” teröristlere havadan atılan silâhlarla ilgili haberler duymamış mıydık?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar