Bu habere sevinelim mi?

Bir ülkede eğitimin başarılı olup olmadığı cezaevlerindeki durumdan da anlaşılabilir.Cezaevlerinde yer yoksa ve hatta yeni cezaevleri yapılmak isteniyorsa orada iyi bir eğitim sisteminden bahsetmek mümkün değil. Gazetelerde...

Bir ülkede eğitimin başarılı olup olmadığı cezaevlerindeki durumdan da anlaşılabilir.
Cezaevlerinde yer yoksa ve hatta yeni cezaevleri yapılmak isteniyorsa orada iyi bir eğitim sisteminden bahsetmek mümkün değil.

Gazetelerde yer alan bir habere muhtemelen sevinenler de olmuştur, ama üzülmek gerektiğini hatırlatmak isteriz. Habere göre önümüzdeki 5 yılda 174 yeni cezaevi yapılacakmış. Sebebi, cezaevlerindeki yığılmayı önlemek olarak açıklanmış.

Hatırlamak lâzım ki son günlerde 40 bine yakın mahkum, yeni tutuklulara yer açmak için ceza sürelerini doldurmadan erken tahliye edilmişti. Cezaevleri meselesi Türkiye’nin kanayan değil, maalesef kangren olmuş meselelerinden biri ve belki de en birincisidir.

İşte bazıları sevinse de insaf ehlinin üzülmesi gereken haber özetle şöyle: “Darbe girişimi sonrası yapılan tutuklamalarla cezaevlerinin kapasiteleri aşılmaya başlanınca yeni binalar yapılmasına karar verildi. Türkiye’de önümüzdeki 5 yıl içinde 174 cezaevi yapılacak ve kapasite 101 bin 182 artırılacak. Yeni yapılacak cezaevlerinin hızla yapılabilmesi için 1 Eylül 2016 tarihinde yayımlanan 674 Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) kolaylıklar getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan KHK’ya göre 5275 sayılı kanuna geçici madde eklendi. Bu maddenin süresi ise 1 yıl olarak belirlendi. 1 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olacak KHK’ya göre yeni cezaevi yapımında bazı maddeler zaman kazanma adına uygulanmayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar