Bu çelişkinin izahı mümkün mü?

Adana’nın Aladağ ilçesindeki bir öğrenci yurdunda meydana gelen ve 11’i öğrenci, 1’i de yurt görevlisi olmak üzere 12 kişinin ölümüne sebep olan facia, Türkiye’nin başka konularda da facialar...

Adana’nın Aladağ ilçesindeki bir öğrenci yurdunda meydana gelen ve 11’i öğrenci, 1’i de yurt görevlisi olmak üzere 12 kişinin ölümüne sebep olan facia, Türkiye’nin başka konularda da facialar yaşadığını gösterdi.
Bu vesile ile vefat edenlere bir defa daha Allah’dan rahmet dilerken yaralılara acil şifalar diliyor ve yakınlarına da sabırlar temenni ediyoruz. Yurt yangını sonrası başta yangın merdivenleri olmak üzere kural ve kaidelere uymadığımız ortaya çıktı. Her zaman ifade etmeye çalıştığımız üzere mümkün olan her türlü konuda, her zaman, hür türlü tedbiri almak hepimizin vazifesi. Birilerini suçlayarak bu kısır döngüden çıkamayız.

Yurt faciası esnasında şehit olan öğrencilerin cenazelerinin köye götürülmesi esnasında başka bir faciayı daha millet gördü. Aladağ’ın Köprücük Köyü yolu o kadar kötüydü ki cenaze arabaları çamura saplandı ve arabalar ancak itilmek suretiyle köye ulaşabildi. Gazetelerde yer alan haberlere göre yolda sadece ‘arazili’ yani 4 çekerli arabalara müsaade edilmiş. Elbette köy yollarının şehir yolları gibi olması beklenemez, ama cenaze taşıyan bir minibüsün gidemediği yola da yol denir mi?

Tabiî ki bahse konu olan köy yolu baştan sona çamur içinde değil. Yaklaşık 2 kilometrelik yol bu şekildeymiş. Peki, yüz metre bile olsa bir yol arabalara geçit vermiyorsa orada ciddî bir problem olduğu akla gelmez mi?

Türkiye’de geçit vermeyen tek yol elbette bu köy yolu değil. Ancak böyle yolların olduğunu ancak yaşanan felâketlerden sonra öğreniyoruz. Bir köy yolu geçit vermiyorsa oraların vekilleri, valileri, kaymakamları ya da diğer yetkilileri sorumlu olmaz mı? Diyelim ki cenaze günü o yol açıldı, ya sonraki günler? Böyle bir ihmal kabul edilebilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar