Böyle gider mi?

Dünyanın karşı karşıya olduğu büyük dertlerden biri de dünya gelirinin adil bir şekilde paylaşılmamasıdır. Bazı ülkelerde yaşayanlar ekmek ve su bulamazken bazı ülkelerde yaşayanların bir...

Dünyanın karşı karşıya olduğu büyük dertlerden biri de dünya gelirinin adil bir şekilde paylaşılmamasıdır.

Bazı ülkelerde yaşayanlar ekmek ve su bulamazken bazı ülkelerde yaşayanların bir eli yağda, bir eli balda...  Tabiî ki bu durum kıyametin kopmasına sebep oluyor. Atalarımız boşuna mı “Biri yer biri bakar. Ondan  kıyamet kopar” demiş?

Görünüşe bakılırsa dünyanın dertlerine çare aramak için bir araya gelen liderler bu toplantılarda konuşmalar  yapıyorlar. Toplantılarda bu güne kadar etkili çarelerin üretildiğini söylemek kolay değil. Her yıl toplanan bu  zirvenin bu yılkı konusu “Dördüncü Sanayi Devrimi” olarak belirlenmiş. 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) yaptığı konuşma önemli ve  dikkat çekici. Trudeau, “Davos’ta toplanan elitler dünyanın geri kalan kısmında yaşayan insanların  sorunlarından ziyade kendi çıkarlarıyla ilgili konularla ilgileniyor. Eğer foruma katılanlar bu konuda bir  çözüm üretemeyecek olurlarsa içerisinde yaşadığımız sistem çökebilir” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar