Bizi bu üniversiteler mahvetti!

En başta, “Bizi bu üniversiteler mahvetti!” sloganının insaflı bir tesbit olmadığını kabul ediyorum.Ancak, “Sözün gelişi” söylenmiş de olsa, hakikat payı olduğu da inkâr edilemez. Her...

En başta, “Bizi bu üniversiteler mahvetti!” sloganının insaflı bir tesbit olmadığını kabul ediyorum.
Ancak, “Sözün gelişi” söylenmiş de olsa, hakikat payı olduğu da inkâr edilemez.

Her konuda olduğu gibi bu meselede de toptancılık yapıp, bütün üniversiteleri aynı ‘liste’ye de yazamayız. Eğitimini en iyi şekilde vermeye gayret eden, gerçek anlamda ‘ehil insanlar’ yetiştiren okullar, üniversiteler, öğretmenler, uzmanlar vardır. Onları tebrik eder, daha da iyi olmalarını temenni ederiz.

Bununla birlikte, bütün bir eğitim sisteminin problemlerle karşı karşıya olduğu ve bilhassa üniversite eğitiminin yeterli olmadını da söyleriz. İşinin hakkını verenleri ayrı tutarak, üniversite meselesinin ‘birinci gündem maddesi’ olması icap ettiğini de hatırlatırız.

Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar’ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, ülkemizdeki üniversite eğitimine ağır eleştiriler sıraladı. Aslında bu eleştirilerin, bir bütün olarak iş dünyasından geldiğini kabul etmek lâzım. Kimileri bunu ifade etmese de, sanayici ve tüccarlar büyük ölçüde SOCAR’ın CEO’su Kenan Yavuz gibi düşünüyor.

3.6 milyar liralık cirosu ile Türkiye’nin en büyük 16. sanayi kuruluşu olan Socar Türkiye CEO’su Yavuz’un tartışma başlatan twitter mesajlarının özetlenmiş bir kısmı şöyle:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar